Nieuws

Scroll naar beneden om het nieuws op Zorgboerderij it Klokhús te bekijken.
Volg ons ook op facebook!

29-01-2019 Staand vogelvoederhuis maken

23-01-2019 Vanaf vandaag zijn wij ook op de woensdag geopend!

Vanaf vandaag zijn we nu ook op de woensdag geopend. De zorgboerderij is nu 3 dagen per week open. 

22-1-2019 Sneeuw & IJs

We waren het er allemaal over eens dat het ijs nog niet dik genoeg is! ❄️ En wat een mooi gezicht vanmiddag de sneeuw 🌨️

15-01-2019 Een gezellige dag!

Vandaag weer lekker gegeten, het kippenhok in aanbouw bewonderd 🐔 gezamenlijk het eten bereid, het parachutespel gedaan en vanalles meer. Al met al een gezellige dag😄

21-12-18 Kerstdiner met alle deelnemers en vrijwilligers

Een mooie dag om op terug te kijken! Gezellig met alle deelnemers en vrijwilligers genoten van het kerstdiner. En voor iedereen waren er cadeautjes onder de kerstboom.

28-01-2018 Kerststukjes

Vanmiddag zijn er mooie kerststukjes gemaakt voor thuis 🎄

18-12-18 Levensgroot domino

Handig zo’n grote tafel! 😆

14-12'18 de Idzegaaster Poel

Heerlijk buiten genieten!

11-12-'18 Dieren

De dieren worden goed verzorgd 🐄🐔🐰

28-11-2018 Het vervoermiddel van de zorgboerderij is nu ook herkenbaar!

 

Met deze bus halen en brengen wij deelnemers van en naar de zorgboerderij met eigen personeel.

13-11-2018 Creatieve middag

 

 

We hebben afgelopen keren creatieve middagen gehad! Staande vogelhuisjes gemaakt met winterviooltjes en een slinger van vogelvoer. 🌸

28-11-2018 Nu de herfst is gekomen vermaken wij ons ook prima! 🐄 🍪🌼

19-10-2018 Wat hebben we vandaag genoten van het mooie weer!🌸

12-10-2018 Een muzikale dag!

We hebben een trekzak te leen op de zorgboerderij en daar is vandaag goed gebruik van gemaakt! 🍀De Engelse wals werd gedanst en bekende liedjes werden gezongen met de piano. Zelfs een deelnemer die nog heel wat liedjes kon spelen op de mondharmonica. Al met al een gezellig muzikale dag! 🎶

18-9-2018 Vrijwilligers gezocht!

Door toename van het aantal deelnemers zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die een dag of enkele dagdelen per week beschikbaar zijn voor activiteiten met onze deelnemers.

Daarnaast zoekt de zorgboerderij ook naar chauffeurs die deelnemers willen ophalen en/of thuisbrengen.

Ben jij diegene die deze doelgroep een warm hart toedraagt en zou je als vrijwilliger wat voor hun willen betekenen?

Neem dan contact op met Jantina Reijenga en vraag naar de mogelijkheden, email: zorgboerderij@itklokhus.nl of telefonisch 06 – 39 31 29 52.

31-8-2018 Vandaag zijn we creatief aan de slag geweest!

11-8-2018 Reportage in de Nieuwe Oogst

Vandaag een reportage over de zorgboerderij gepubliceerd in de Nieuwe Oogst!

31-7-2018 Varen in de sloep

 

Vanmiddag hebben we lekker koffie gedronken op het water!      

24 - 7- 2018 Warme maaltijd

Het groeit allemaal goed in de moestuin! Vanmiddag lekkere courgettesoep gehad en andere groenten bij de warme maaltijd.

18-7-2018 Geslaagd!

Op 17 juli j.l. heb ik, Jantina, het diploma van de basisopleiding in de Böhm-Zorgmethodiek mogen ontvangen.

Het was een intensieve opleiding, maar zeker de moeite waard!

Op Zorgboerderij It Klokhús wordt er door iedereen (medewerkers, vrijwilligers) gewerkt volgens deze methodiek. Hiermee wil ik onderstrepen dat wij mensen met geheugenproblemen serieus nemen. Zo wordt er gewerkt aan opleving, zingeving en werkzame ondersteuning van zelfredzaamheid. 

Een algemene dagopvang in groepsverband is voor onze doelgroep in veel gevallen te beperkt. Elk mens met geheugenproblemen raakt steeds dieper verzeild in een persoonlijk beleefde leefwereld. Alleen vanuit die eigen wereld kan iemand nog functioneren. Wij moeten die wereld leren kennen. Dat vraagt om een individuele benadering, ook bij lichtere verwarring. 

De Böhm-Zorgmethodiek is een methodische verdieping van al het goede, dat belevingsgerichte zorg ons eerder al had geleerd. Het verschil is, dat we nu concrete werkzame zorgplannen kunnen ontwikkelen voor ieder afzonderlijk. We kunnen achterhalen wat functionele interventies zijn en we kunnen resultaten meten. Bij ons voelen mensen met geheugenproblemen zich thuis. Er is minder onrust en dwaalgedrag. We betrekken er graag partners en mantelzorgers bij, zodat die stabiliteit ook in de thuissituatie wordt gerealiseerd. 

IMG_20180718_173103914

1-7-2018 Opening & Opendag Zorgboerderij It Klokhús

 

 

 

 

Wat was het een mooie dag gisteren, zoveel belangstelling, enthousiaste reacties en prachtige cadeaus gekregen! Iedereen bedankt voor jullie komst!

Opendag Zorgboerderij it Klokhús


Zondag 1 Juli 2018 bent u vanaf 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom op Zorgboerderij it Klokhús.
Deze dag willen wij graag laten zien wat it Klokhús te bieden heeft.
U bent van harte uitgenodigd deze dag om de sfeer van de boerderij te proeven!

20-5-'18 Informatie avond Böhm Methodiek

 

 

Op woensdagavond 20 juni hebben we op de zorgboerderij een informatie avond gehad over de Zorgmethodiek van Professor Böhm.

Tijdens deze avond heeft Dolf Becx (consultant Böhm Nederland) een presentatie gegeven over de psychobiografische zorgmethode.

Een geslaagde avond!

22-5-'18 Sociale markt Sneek

Op 22 mei de zorgboerderij mogen presenteren op de sociale markt in Sneek, een geslaagde middag met mooie ideeën en nieuwe connecties!

4-5-'18 Oude kalvervoertroggen en moestuin bak op werkhoogte

De aardbeien hebben een mooi plekje gekregen in de oude kalvervoertroggen en in de moestuinbak op werkhoogte.

20-4-'18

Vandaag met dit mooie weer de eerste proefdag al mogen draaien!

15-4-'18 Zorgboerderij It Klokhús

Enthousiast kan ik, Jantina Reijenga, jullie nu vertellen dat vanaf 1 juli 2018 de deuren open gaan van zorgboerderij it Klokhús!

De droom om een kleinschalige zorgboerderij te starten gaat nu na 2 jaar tijd werkelijkheid worden. Naast de opleiding HBO Verpleegkunde ben ik vanaf het 3e jaar van de studie de Böhm opleiding gaan volgen, waarvan de examens in Juni zullen plaatsvinden. Bij deze opleiding komt begeleiding en behandeling bij ouderdomsverwarring en dementie aan bod volgens Professor Erwin Böhm. Tijdens deze opleiding heb ik de theorie in praktijk toe kunnen passen op zorgboerderij ’t Personnebos.

Vanaf 1 juli zal er op dinsdag en vrijdag worden gestart met kleinschalige dagbesteding voor ouderen met geestelijke en of lichamelijke problemen.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt om de laatste dingen gereed te maken, maar is de website al in de lucht. Op de website https://www.itklokhus.nl/ kunt u meer informatie vinden over de zorgboerderij