Wij sparen voor een duofiets, doet u mee?

Sinds afgelopen zomer sparen wij voor een elektrische duo fiets. Wij kregen van de mantelzorgers van onze deelnemers de vraag of we ook een duo fiets kunnen aanschaffen, zodat zij ook eens met hun partner of familielid samen kunnen fietsen in de omgeving. Op de duo fiets zitten de gebruikers naast elkaar. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen dan toch samen met een fietsmaatje op pad. Van dit idee hebben we werk gemaakt, zo zijn wij sinds de open dag’19 begonnen met het sparen voor deze fiets. We hebben tot nu toe al een mooi bedrag gespaard. Zo hebben we met de open dag zelf gemaakte vogelhuisjes en houtdecoraties verkocht en zijn er groenten uit de moestuin en eieren verkocht aan campinggasten. We doen mee aan lokale markten waarbij er decoraties worden verkocht en daarbij mogen we nog steeds een groot aantal vrijwillige donaties ontvangen, dank daarvoor!

Wij vinden dat iedereen gebruik mag maken van de fiets, ook mensen uit omliggende dorpen. Zodat we allemaal kunnen blijven genieten van deze mooie omgeving. Het idee is dat de fiets voor een kleine bijdrage gehuurd kan worden waarbij de opbrengst wordt gebruikt voor onderhoud en reparaties.

De geschatte aanschafkosten van een elektrische duo fiets bedragen 8000 euro. Van het Mantelzorgfonds hebben we 1500 euro toegezegd gekregen, van het Doarpsbelang Oudega hebben we 1000 euro toegezegd gekregen en ondertussen zijn we ook andere partijen aan het benaderen voor een financiële injectie.

Op dit moment staat de teller al op € 1255,01 !(bijgewerkt op 15-2-2020)

We zijn er natuurlijk nog lang niet maar er is al een heel mooi begin!

Wilt u ook een vrijwillige donatie leveren?

Donaties kunnen worden gedaan op rekening nummer:

NL 49 ABNA 0817 4212 97

t.n.v. It Klokhús

onder vermelding van: DONATIE DUOFIETS

Hartelijk dank namens ons allemaal!

1-1-2020 - Een spontane actie van onze vrijwilligster Nel vandaag, die in het koude water sprong en daarmee geld heeft ingezameld voor de duofiets! 🏊 Bedankt Nel! We zijn weer een stapje dichterbij!!