Duofiets huren?

Wij sparen door voor een fiets trein-aanhanger, doet u mee?

28-05-2020 Feestelijke introductie duofiets!! 

 

Deze week hebben we de nieuwe duofiets feestelijk geïntroduceerd. Onze oudste deelneemster Truus (92) heeft samen met haar dochter Nicoline de eerste officiële rit gemaakt op de fiets! Dankzij heel veel giften, donaties en lokale acties kon de duofiets nu aangeschaft worden. Iedereen hartelijke bedankt voor jullie bijdrage! Onze deelnemers vinden het al prachtig, maar de duofiets is er niet alleen voor onze deelnemers want hij mag door iedereen gehuurd worden die graag wil gaan fietsen met iemand met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Om toezicht te houden op het gemeenschappelijke doel van deze diensten en ‘hulpmiddelen’ is ‘Stichting It Klokhús opgericht, Stichting It Klokhús gaat de donaties/subsidies hiervoor beheren. Wil je de duofiets al reserveren of wil je meer informatie over ons initiatief? Ga dan naar de website https://www.stichtingitklokhus.nl/

Omdat wij met onze eigen spaaractie van de zorgboerderij ook al een mooi bedrag hebben gespaard, sparen we nog door voor de aanhanger waarmee 3 mensen samen met 1 begeleider tegelijk kunnen fietsen, daarmee wordt het fietsplezier vergroot! Vergeet daarom niet om je lege flessen nog in te leveren bij de Coop in Heeg, want deze actie duurt nog tot eind Juni!

Zie het artikel in het Sneeker Nieuwsblad:

https://sneekernieuwsblad.nl/artikel/1106761/duofiets-voor-zorgboerderij-it-klokhus.html

Op dit moment loopt de legeflessen spaaractie nog bij de Coop in Heeg, want we sparen door voor een Quattro Fietstrein aanhanger, deze kan gekoppeld worden aan de duofiets waardoor er 4 mensen tegelijk kunnen fietsen met elektrische ondersteuning. Hiermee kan het fietsplezier nog meer worden vergroot.

We zijn al heel mooi op weg!

Wilt u ook een vrijwillige donatie leveren?

Donaties kunnen worden gedaan op rekening nummer:

NL 49 ABNA 0817 4212 97

t.n.v. It Klokhús

onder vermelding van: DONATIE DUOFIETS

Hartelijk dank namens ons allemaal!

23-04-2020 Vandaag mochten wij van Ludwine, namens de diaconie van de kerk in Gaastmeer, een cheque ter waarde van van maar liefst € 600,- in ontvangst nemen die bestemd is als bijdrage voor de aanschaf van de duofiets!

Vandaag mocht Ludwine namens de diaconie van de kerk in Gaastmeer een cheque ter waarde van € 600 overhandigen aan Jantina Reijenga van Zorgboerderij It Klokhús in Idzegea. 
Tijdens de 40-dagen tijd voor Pasen hebben veel mensen in Gaastmeer mee gespaard. Het bedrag is bestemd als bijdrage voor de aanschaf van een duo-fiets. We hopen dat er over enige tijd heerlijk rond kan worden gefietst door bezoekers aan de zorgboerderij of anderen die op deze fiets van de omgeving willen genieten. Op de website van PKN Gaastmeer http://www.pkn-gaastmeer.nl kunt u een heel kort filmpje van de overhandiging van de cheque zien.
Hartelijk dank voor alle giften!

1-1-2020 - Een spontane actie van onze vrijwilligster Nel vandaag, die in het koude water sprong en daarmee geld heeft ingezameld voor de duofiets! 🏊 Bedankt Nel! We zijn weer een stapje dichterbij!!